| |

Со муралот “Животот е убав” – “La vita e bella”, Тони Чатлески, го разубави училиштето Страшо Пинџур во с.Мало Коњари-Прилеп

Некои работи остануваат и се гордеме сите, посебно кога се направени со љубов и посветеност, едно од тие дела е муралот “Животот е убав” – “La vita e bella”, на уметникот Тони Чатлески, кој го разубави училиштето Страшо Пинџур во с.Мало Коњари-Прилеп

Пред неколку денови тимот на ОТВ беше на гости во домот на Тони Чатлески, разговараме за неговата работа како сликар, наставник по ликовна култура и за неговата страст музиката.

Повеќе од 1300 плочи, безброј насликани слики, еден од најпродаваните ликовни уметници во Македонија.

Погледнете го целото интервју со Тони Чатлески.

Слични Објави