Сопствениците на приватно и хотелско сместување од Крушево да ја подмират туристичката такса и да се категоризираат
|

Сопствениците на приватно и хотелско сместување од Крушево да ја подмират туристичката такса и да се категоризираат

Oпштина Крушево со апел до сите сопственици на приватно или хотелско сместување во Крушево да ја подмират туристичката такса и да се категоризираат. Плаќањето на туристичката такса значи повеќе инвестирање во инфраструктурата, туризмот и се она што ќе привлече повеќе туристи и ќе понуди квалитетен престој. „Евиденцијата за бројот на туристи кои го посетиле Крушево…

Има граѓански буџет дали има кој да го прочита
| |

Има граѓански буџет дали има кој да го прочита

Директорката на УСАИД во Република Северна Македонија, Џери Дајбл во средата беше во посета на Крушево и се сретна со градоначалникот Томе Христоски и неговиот тим. После остварената средба, во изјава градоначалникот Томе Христоски ги потенцира придобивките од соработката со вакви меѓународни организации: „Поттикнати од студиската посета во САД, Крушево за прв пат, а со…

Крушевското небо – мека за светските параглајдеристи!
| | |

Крушевското небо – мека за светските параглајдеристи!

Денес Крушево покрај град на историја, култура, традиција станува светски центар за алтернативни форми на туризам! Вистинска одржлива, привлечна, посакувана, но и една од трите светски примамливи дестинации за параглајдерство и змајарство. Веќе е закажано европското првенство во 2025 година и светското првенсво за параглајдерство во 2026 година и уште десетина други мегународни и домашни…

Хуманитарен концерт – 20 години од првото „Ѕвездено небо“ на Тоше Проески
|

Хуманитарен концерт – 20 години од првото „Ѕвездено небо“ на Тоше Проески

29 Јуни 2024 година (сабота) се организира хуманитарен концерт – прославување на животот и делото на Тоше Проески, доживувајќи го повторно познатото “Ѕвездено небо” на нашиот Тоше. Хуманитарниот концерт “Детска Насмевка за овој Свет” ќе се одржи во амфитеатарот од “Спомен Куќата на Тодор Проески” во Крушево, со почеток во 20 часот. Талентирани артисти ќе…

Дојдете и информирајте се „Превенција, подобро од лекување“ – наскоро и бесплатни гинеколошки прегледи
| |

Дојдете и информирајте се „Превенција, подобро од лекување“ – наскоро и бесплатни гинеколошки прегледи

Денес 11.06.2024, во 18:00 часот, Горна училишна зграда во Крушево, ќе се одржи панел дискусија и проекција на документарен филм „Превенција подобро од лекување“ Учесници на панел дискусијата ќе бидат професорите по гинекологија и акушерство од УГАК Скопје, Проф. д-р Глигор Тофоски и Проф. д-р Ана Данева Маркова. Дојдете и информирајте се стои во објавата…

Општина Крушево објави јавен повик за вработување на евидентирани невработени лица
| |

Општина Крушево објави јавен повик за вработување на евидентирани невработени лица

Општина Крушево објави јавен повик до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа. Достапни се вкупно 7 позиции, за вкупно 4 работни места и тоа: За повеќе и подетални информации, погледнете го повикот на веб страната на Општина Крушево, или превземете го повикот.

0д 07.06  измена на режим на сообраќај на регионален пат Прилеп-Крушево -Сладуево
|

0д 07.06 измена на режим на сообраќај на регионален пат Прилеп-Крушево -Сладуево

Во известувањето од страна на АМСМ стои:  Времена измена на режим на сообраќај на регионален пат Р1306 делница Прилеп-Крушево -Сладуево, заради започнување со градежни активности во врска со проект Санација на оштетувања на регионален пат Р 1306 делница Прилеп-Крушево -Сладуево, ,во вид на слегнувања на трупот на патот на стационажа од км 15+100 до км 15+600. Заради…

Јавен увид во период од 04.06.2024 до 19.06.2024 годинa за урбанистички проект  за  формирање на градежна парцела за комплекс на градби со намена А4.3 – викенд куќи и други објекти за времено сместување, на КП 2134 КО Крушево вон град, Општина Крушево
|

Јавен увид во период од 04.06.2024 до 19.06.2024 годинa за урбанистички проект за  формирање на градежна парцела за комплекс на градби со намена А4.3 – викенд куќи и други објекти за времено сместување, на КП 2134 КО Крушево вон град, Општина Крушево

СООПШТЕНИЕ од Општина Крушево Се известуваат сите заинтересирани граѓани, правни лица, државната управа и научните и стручни организации, дека Општина Крушево води постапка за одобрување на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за формирање на градежна парцела за комплекс на градби со намена А4.3 – викенд куќи и други објекти за времено сместување, на КП…

Во чест на Тоше Проески – Денес во 10:00 часот во спортската сала на ,,Гумење”  во Крушево започнува меѓународниот меморијален турнир во мал фудбал
|

Во чест на Тоше Проески – Денес во 10:00 часот во спортската сала на ,,Гумење” во Крушево започнува меѓународниот меморијален турнир во мал фудбал

По трет пат во Крушево, денес во 10:00 часот во спортската сала на ,,Гумење” започнува меѓународниот меморијален турнир во мал фудбал во чест на нашата поп икона и музичка ѕвезда Тоше Проески. На турнирот ќе бидат присутни и гости од општина Нова Градишка, Р.Хрватска, замeник градоначалник Борислав Видошиќ Влезот е слободен!

Меморијален турнир во фудбал во чест на Тоше Проески
|

Меморијален турнир во фудбал во чест на Тоше Проески

Од 31.05 до 02.06.2024 по 14ти пат ќе се одржи Меморијалниот турнир во фудбал во чест на Тоше Проески. На 1 јуни (сабота), во Крушево ќе се одржи Меморијалниот турнир во фудбал во чест на Тоше Проески, гостин ќе биде заменик градоначалникот на Нова Градишка од Р.Хрватска, Борислав Видошиќ. Пристигнувањето на делегацијата и фудбалската екипа…