Живот посветен на сликање и собирање плочи
|

Живот посветен на сликање и собирање плочи

Со Тони Чатлески разговараме за неговата работа како сликар, наставник по ликовна култура и неговата страст музиката. Повеќе од 1300 плочи, безброј насликани слики, еден од најпродаваните ликовни уметници во Македонија.

ВО ЕДЕН КАДАР – Катерина Попоска

ВО ЕДЕН КАДАР – Катерина Попоска

Со Кате ви свириме 2 супер кавери, разговараме за незиниот хор „Керамија“, учичилиштето за музика „Алто Арт“ и многу други работи. Кате ни препорача неколку композитори кои што треба да ги слушаме.

ВО ЕДЕН КАДАР – Александар Здравков

ВО ЕДЕН КАДАР – Александар Здравков

Свириме Тоше, Клептон и Елвис, а Александар ни отпеа рефрен од неговата Валандовска песна. Муабетиме за неговиот живот низ музиката, колку си ја цениме нашата музика и бајаги си се посмеавме!

ВО ЕДЕН КАДАР – Методија Костоски
| |

ВО ЕДЕН КАДАР – Методија Костоски

Првиот бенд на Менде Кецо е кога бил само 4 одд. Сега музиката му ја продуцираат во најголемото студио за аудио и видео продукција во Хелсинки – Финска. Ја промовираме неговата четврта песна „Шепоти“.

НАЈАВА Втора епизода ВО ЕДЕН КАДАР
|

НАЈАВА Втора епизода ВО ЕДЕН КАДАР

Втора епизода ВО ЕДЕН КАДАР. 30 минути муабет и музика со актерот Илија Волчески. Муабетевме за музика, театар, карате, формула 1. Отворивме многу теми и ви ветуваме супер забава. Целата емисија ќе биде достапна на каналот во Среда 8 Мај.

ВО ЕДЕН КАДАР
| |

ВО ЕДЕН КАДАР

Другарки и другари, дами и господа. Првата епизода на „ВО ЕДЕН КАДАР“. 30 минути супер забавен муабет со Алекесандар Цветкоски и откривање делови од неговиот живот кој ретко кој ги знае. Се свиреше, се пееше, се смееше, а удривме и по некоја мудрост. Се надеваме дека ќе уживате, барем онолку колку што уживавме ние при…