РЕФОРМИТЕ НЕ НОСАТ ЧИПКАНИ ГАЌИ, НО МОЖАТ ДА „КРВАРАТ“

Реформите се сложена работа, но не и за експертите. Тие или работат на некоја реформа или имаат друга работа, па најчесто и не ги следат. Ако и ги следат, не им е работа за тоа да ја известуваат јавноста. Ако работат, тие не се расположени за информации – надвор од штурите соопштенија, кои се насочени кон јавноста. Информациите се штури, затоа што нема да бидат интересни и разбирливи, ако бидат претставени во правнички жаргон (прецизно).

Тоа е „замката на неразбирливоста“:

ако си конкретен – ти си неразбирлив,

ако говориш општо – ти си сувопарен и досаден,

ако знаеш како да информираш „раја“, тоа не ти е работа.

             Затоа владеат политичарите, а не експертите.

Прочитајте го целиот напис на следниот линк.

Слични Објави

Напишете коментар