МАФИЈА ИЛИ ТАЈНИ СЛУЖБИ – ПРАШАЊЕ Е СЕГА

Големина на криминалниот колач е причината за толку остра и длабока политичка борба + тајните служби.

Криминалниот колач не се само тендерите, „штимуваниот“ увоз на телешко месо под фирма на пилешки желудници, продажбата (читај: подарувањето) државно земјоделско и градежно земјиште, субвенциите… Никако!

Истражувањата од проектот „Детски болести на демократијата“ укажуваат на тоа дека 13% од целокупниот буџет се непродуктивни трошоци (пресметка на Светска Банка). Замислете: 400 милиони за капитални инвестиции + 480 милиони непродуктивни, но програмирани трошоци. Тоа е голема сума и за Германија, а не за нас. Како и да е, да сме и најголеми оптимисти, барем 400.000.000 евра годишно си одат во „непознат правец“.

Тука приказната не застанува.

Прочитајте го целиот напис на следниов линк.

Слични Објави

Напишете коментар