Урбанизмот и останатиот криминал (2): Не можат сите да бидат задоволни (ако партијата не е)

Фото: Министерство за животна средина и просторно планирање

„Не можат сите да бидат задоволни“, но партијата мора да биде, затоа што на „великиот свештеник“ можат да му „стегнат“ кривична пријава, да го снајде смена или неговите „пријатели – градежници“ да го напуштат и да не му креваат телефон.

Урбанистите – почетници, ГУП – от го сметаат за Библија или Куран кој не смее да се менува, освен во прецизна постапка, пропишана со закон. Ќе се смени само ако моментно владејачкиот „бог“ така рече. Во случај да си од „погрешна вера“, го менуваш „дресот“, а ако е верата иста, а во урбанизмот верата е секогаш иста, важен е само „кондицискиот тренер за мито“.

Прочитајте го целиот напис на следниот Слободен печат – линк

Текстовите се произведени во рамки на проектот на АГТИС, со наслов „Отворени општини, со отворени податоци“, финансиран од НЕД.

Слични Објави