|

“НЕ БЕГАЈ ОД ОПЕРА“

Во недела, 14.7.2024г. со почеток во 11.00 часот во Дом На Култура Драги Тозија – Ресен, настан “НЕ БЕГАЈ ОД ОПЕРА“
На репертоарот ќе бидат дел од највпечатливите арии и дуети од оперите на Моцарт, Росини и Доницети. Ве покануваме заедно со нас да уживаме во патешествијата на итриот Фигаро и љубовните драми на Дон Жуан.

Солисти: Мартин Димитриевски (бас), Елеонора Џоџоска (сопран) и Аида Пипојан (сопран)
Корепетитор: Галина Апостолова

Проектот е поддржан од Министерство за култура на Република Северна Македонија и Дом на култура “Драги Тозија” – Ресен

Слични Објави