|

Зa прв пат Новогодишен базар во Прилеп

На 28, 29 и 30 декември 2023г. од 11:00-15:00, Општина Прилеп оваа година, зa прв пат ќе организира Новогодишен базар на Платото кај Градскиот Саат.

Пријатна атмосфера, каде што ќе се ужива во убаво расположение, добра музика, вкусна храна, греано вино, моменти на смеа и забава, празнично дарување и создавање на спомени што засекогаш ќе ги чуваме, ќе им се понудат на Прилепчани во трите предновогодишни денови.

На 28, 29 и 30 декември 2023г. од 11:00-15:00, на Новогодишниот базар, ќе има различни музички, забавни, гастрономски и други содржини и изненадувања за сите генерации.

Организацијата на овој настан е во соработка со здружението Слоу Фуд Прилеп, чии членови ќе им подготват на прилепчани разновидни производи, направени од вредните раце на малите локални производители.

Базарот ќе биде проткаен со забавна програма презентирана од локалните уметници и интерпретатори.

Среќна Нова Година, добро здравје и убави желби Ви посакува Општина Прилеп!

Програма :

ЧЕТВРТОК 28.12.2023г

11.00ч Oldschool Selector – Christmas party

12.00ч Оркестар ТРИО ГРАНДЕ – староградска музика

13.00ч Женски камерен хор “Керамија“

14.00ч Oldschool Selector – Чалгија во стара чаршија

ПЕТОК 29.12.2023г

11.00ч Забава за деца со кловнот Лили

12.00ч Оркестар ТРИО ГРАНДЕ – староградска музика

13.00ч “Acoustic Trio – Македонски евергрини

14.00ч DJ Chatle – Македонски антологиски времеплов

САБОТА 30.12.2023г

11.00ч Забава за деца со кловнот Лили

12.00ч DJ Chatle – Македонски антологиски времеплов

13.00ч Оркестар ТРИО ГРАНДЕ – староградска музика

14.00ч ИГИ БОК – Македонски рок

Слични Објави