|

Професионалност за транспарентност и отвореност на општините

Зголемени се процентите за транспарентност на работата на општините, но каква е реалната состојба?

Се бара поголема професионалност и стручност на локалната администрација, неопходни се обуки, а политиката да ги тргне прстите.

На граѓаните првенствено им треба информираност и нивна вклученост за прашањата од нивното секојдневие…

Дел од интервјуто со Александар Цветкоски за вестите на Македонска Телевизија, погледнете на селедниот линк

https://play.mrt.com.mk/play/565737

Интервјуто е во рамки на проектот на АГТИС, со наслов „Отворени општини, со отворени податоци“, финансиран од НЕД.

Слични Објави