Зголемување на платите во пресрет на референдумот

Александар Цветкоски од невладината организација АГТИС вели дека во изминатите години веќе се навикнавме зголемување на плати, пензии или некакви социјални бенефиции да се даваат пред избори. Тој посочува дека овој пат не се гласа за партии, туку за едно од најважните општествени прашања, но оти политичарите знаат дека ваквите покачувања функционираат.

„Секогаш имало, на секои избори. Она што е давањето од државата, употребата на нејзината редистрибутивната моќ секогаш имало влијание. Видовме дека Груевски за тоа беше мајстор, ВМРО-ДПМНЕ тоа обилно го користеше, па така и остануваше најмногу на власт во изминатите години и покрај сите глупости во коишто ги фаќаа секојдневно. Тоа едноставно кај нашиот народ сите увиделе дека пали“, вели Цветкоски.

Целиот напис погледнете го на следниов линк:

Слични Објави

Напишете коментар