|

ПРИЛЕПЧАНКИ – ПРВОЛИГАШКИ ВО ШАХ!

Шаховскиот Клуб Пелагон од Прилеп, на квалификациите за Првата женска екипна лига го освои првото место а со тоа обезбедија учество во Првата женска екипна лига. На натпреварот кој се случуваше Во Hotel Drim – Struga во организација на ШФМ.

На натпреварот, прилепскиот тим ги совлада сите противници.

За Шаховскиот Клуб Пелагон од Прилеп се натпреварува: прилепчанката со полско потекло Јустина Дутка (освоени 3,5 поени), Викторија Велеска (3,5), Теодора Ѓорѓиеска (3) и Маја Дамеска (4).

Ranking crosstable

Rk.Team12345 TB1  TB2  TB3  TB4  TB5 
1ШК ПЕЛАГОН – Прилеп * 431001492,81301
2ШК КАПАБЛАНКА – Скопје½ * 44801259,31119
3ШК ШАХ ШЕХ – Битола0½ * 34607,528701
4ШК 4 НОЕМВРИ – Битола101 * 231426,5358
5ШК ДАМИН ГАМБИТ – Скопје½002 * 312,515241

Слични Објави