Општина Новаци на 21 и 22 јули по втор пат организира „Фестивал на жетвата“

Општина Новаци и оваа година, втора по ред, организира „Фестивал на жетвата“. Истиот ќе се одржи на 21.07.2023 и 22.07.2023 година.

Од општината најавуват дека – Овој фестивал ќе биде дводневен хепенинг кој покрај забавниот дел, ќе содржи и едукативен и изложбен дел, односно ќе присуствуваат и изложувачи на разни видови на земјоделска механизација, препарати, семиња. Општина во Пелагонискиот Регион во која се најголемите производители на храна во нашата држава.

Во продожение програмата од настанот

Слични Објави