Алсат ТВ: Зоран Заев во „Патот кон“

Анализата и истражувањата на АГТИС беа дел од прашањата за премиерот Зоран Заев во емисијата „Патот кон“.

Во рамки на истражувањата на проектот „Детски болести на демократијата“ се истакнува интересен податок. Светска банка во сликата за јавни финансии констатира дека околу 13% јавни трошоци можат да се заштедат. Како на пр., непродуктивните трошоци. Дали овие 13% или 480 милиони евра од буџетот ги губиме од неработење или од несоодветно планирање? – Арта Тахири.

Погледнете го одговорот на премиерот на ова и на сите останати прашања на видеото во продолжение.

https://www.facebook.com/AlsatMTelevision/videos/280159059584120/

Слични Објави

Напишете коментар