Дујовски: Кој ќе нè чува од чуварите?

„Колку и да го реформираме безбедносниот сектор, резултатите ќе бидат бледи и привремени, доколку не започне вистинската борба против криминалот. Некои реформи одат добро, но тие нема сериозно да ја зајакнат довербата во системот. До денес, не видовме посериозна борба против економскиот криминал и против финансиските злоупотреби од сегашните и претходните функционери. „Културата на незаконити услуги“ продолжи да биде практика и на новата власт, а со тоа, „во игра“ остануваат луѓето за кои постојат индиции за сериозни кривични дела“ – Никола Дујовски, декан на Факултет за безбедност во Скопје.

Целиот напис прочитајте го на следниот линк.

Слични Објави

Напишете коментар