Честит 3 мај Светскиот ден на слободата на медиумите!

„Обликување на иднината на правата, Слободата на изразување како двигател за сите други човекови права“ е мотото под кое денеска се одбележува Светскиот ден на слободата на медиумите, 3 Мај.

Светскиот ден на слободата на медиумите 3 мај се одбележува од 1993 година, кога беше прогласен од Генералното собрание на ОН.

Слични Објави