Урбанизмот и останатиот криминал (6): Нејаснотии околу инспекторите во правните лавиринти

Градежен работник на скопски објект / EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

По кои критериуми ќе се оценуваат инспекторите остана недефинирано, односно толку многу усложнето што стана неостварливо слово на хартија, па не се знае по кој закон и по кој генерален критериум ќе се прави

Заследете нѐ на Facebook и први дознавајте за новостите.


Постои ли внатрешна институционална борба на испекторите за потребните подобрувања? „Локалците“ немаат многу маневарски простор за искажување на таквата загриженост, затоа што не прават планови и програми, ништо не ги прашуваат и не ги вклучуваат во „проектите“, но државните инспектори тоа мора да го прават, па прашањето најмногу се однесува на нив.
Дали извојуваниот додаток на платите од 30% ја затвори оваа тема? Додуша, додатокот не го зеле сите инспектори, посебно општинските.

Прочитајте го целиот напис на следниот линк „Урбанизмот и останатиот криминал (6): Нејаснотии околу инспекторите во правните лавиринти“ во  Слободен печат

Текстовите се произведени во рамки на проектот на АГТИС, со наслов „Отворени општини, со отворени податоци“, финансиран од НЕД.

Слични Објави