РЕФОРМИ ЗА ПОДОМА И ЗА СТРАНЦИТЕ

Реформите ги правиме заради странците и тоа сите го знаат. За подома, реформите не даваат ефекти, освен лоши. Овде никој не смее да критикува, посебно ако фатил столица, ниту коморите, ниту синдикатите, ниту бизнисмените, ниту институциите…. Домашна проценка, извештај, истражување….Ajде, ве молам.

Нема да го губиме нашето време во тоа, како што прави Државниот завод за ревизија: ги фаќа како мајмуни и на крадење и на злоупотребување и на кршење закон, но никого не го заболе за тоа, вклучително и обвинители, полиции, правобранители…. Странците прават и истражувања и проценки и даваат насоки! Нашите политичари погледнуваат, велат така е и толку: продолжуваат по старо, како и да нема извештаи. Ќе сменат нешто малку, колку да се подобрат во извештаите или на „ранг листите на срамот“ и толку. Циркузот продолжува – кај што застанал.

Еве што прават странците, за што ние се „кинеме“ во смеење.

Прочитајте го целиот напис на следниот линк.

Слични Објави

Напишете коментар