Преспански Јаболкобер од 26 до 30 септември 2023 година – во Општина Ресен


Секоја општина во Пелагонискиот регион има посебни убавини и е препознатлива по своите реткости, а кога зборуваме за општина Ресен секако на светските мапи и на светските сајтови ќе ја пронајдете и со познатото ПРЕСПАНСКО ЈАБОЛКО.

Општина Ресен ве поканува на Преспански Јаболкобер, од 26 до 30 септември 2023 година.

Во прилог е програмата.

Главна стопанска гранка во Општина Ресен е овоштарсвото, особено производството на јаболка. Преспанското јаболко е главниот производ во регионот и има различни специјалитети направени од ова овошје, па десертите од јаболка се нешто по што ќе го паметите регионот, вкусете ги на овогодинешниот настан.

Слични Објави