|

Покана за учество на Карневалот „Прочка 2024″ – Прилеп

Општина Прилеп ги повикува сите заинтересирани правни и физички лица од Припеп и останатите градови и населени места од Република Македонија, со особен акцент на основни и средни учипишта, градинки, едукативни центри, здруженија и останати креативци да земат учество на манифестацијата карневал „Прочка 2024, која ќе се одржи во Прилеп, на 17. Март.

Заследете нѐ на Facebook и први дознавајте за новостите.


Вашето учество со групни и поединечни маски ќе ја збогати програмата на карневалот и воедно ќе придонесе за креативен израз во погпед на негувањето на куптурното наследство и традицијата. Потврда за присуство и број на учесници потребно е да се пријави најдоцна до 05.03.2024 на email: snezana.risteska@prilep.gov.mk ипи лично во просториите на Општина Прилеп.

Пријавата може да се преземи од линковите:

За сите останати информации достапен е спедниот контакт: Снежана Ристеска +389 76 432 953

Извор: Прилепски Карневал

Слични Објави