ПИЈАНО МАРАТОН

23.04.2024 Вторник. Во фоајето на домот на култура „Марко Цепенков“ – Прилеп се одржа традиционалниот „Пијано маратон“ во организација на  ООМУ „Ордан Михаловкси-Оцка“ Прилеп.

Младите пијанисти од училиштето настапија поделени во 4 групи според возраст. Најдобрите од секоја група беа наградени со медал, а сите добија диплома за учество.

Настанот беше посетен од љубителите на класичната музика и покрај врнежливото време.

Слични Објави