|

Оргиналноста е нов простор

Културата кај нас вообичаено ја претставуваме многу стереотипно.

Не мора да биде така. Еве како тоа може да изгледа кога задачата ја прифатиле ем млади, ем свесни, ем извидници.

Како извидниците ги доловиле и ги прикажуваат познатите места низ Пелагонија. Места за кампување и параглајдери, познатиот крушевски локум, чаршијата во Крушево, куќата на Стале Попов во Мариово, манастирот во с.Зрзе во Донени, неизградениот дом во Дервен, Марковите Кули, манастирите, обичаите во Прилеп, и за многу други места погледнете во видеото.

Слични Објави