Има ли решение за добро функционирање на општините

Како функционираат општините во Пелагонискиот регион? Има ли решение за добро функционирање на општините за време на изборна година? Што недостасува, што треба да се поправи, да се надомести за да се биде сервис на граѓаните и секако граѓаните да имаат пристап до сите услуги.

Александар Цветкоски од невладината организација АГТИС, во емисијата „Програма на градови“ на МТВ, одговара на овие прашања поврзани со општините од Пелагонискиот регион. АГТИС повеќе од две години преку проектот „Отворени општини со отворени податоци“ ја следи состојбата, транспарентноста и отчетноста на општините во овај регион.

Повеќе можете да слушнете во интервјуто.

Слични Објави