| |

ЛАГ АГРО ЛИДЕР го разубави дворот во градинката Весело Штркче, Кривогаштани

Тимот на ЛАГ АГРО ЛИДЕР со тимот и децата од градинката „Весело Штркче” Кривогаштани денес започнаа со засадување на растенија во подготвениот пластеник во градинката, во рамките на проектот “Градината во нашата градинка” кој се спроведува со поддршка на Министерството за животна средина и просторно планирање.

Преку проектот “Градината во нашата градинка” ќе се уреди дворот во детската градинка “Весело Штркче” Кривогаштани со поставување на пластеник и засадување на дрвја. Ќе се организираат активности за садење и одгледување на зеленчукови, овошни, цветни и декоративни насади. Ќе се збогатат програмските активности за едукација во претшколска возраст со теми од еколошко образование. Ќе се организира кампања – Децата повикуваат  заедно да создадаме ЕКО СВЕТ со цел зголемување на свеста за неопходноста од индивидуален и колективен придонес за заштита на животната средина преку градење на правилен однос кон животната средина, кон природата, здравјето, кон производството на здрава храна.

Низ едукативни игри денес, а и понатаму децата ќе се запознаваат со растенијата, ќе учат како функционираат природните системи на нашиот свет а воедно и ќе преземаат акција за да помогнат во одржувањето на нашите природни ресурси и заштитата на животната средина.

Извор: Фотографии од ЛАГ АГРО ЛИДЕР

Слични Објави