| |

Интервју со Цветанка Ристевска: Отвореност и транспарентност на Општина Битола

На 4 јули 2024 година, нашата екипа имаше можност да разговара со Цветанка Ристевска, раководител на одделението за административни и општи работи во Општина Битола. Во ова интервју, Цветанка нѝ откри повеќе за начините на кои општината се грижи за информирањето на граѓаните и значењето на транспарентноста и објективноста во нивната работа.

Цветанка нѝ објасни дека општината се стреми кон максимална отвореност при комуникацијата со јавноста, обезбедувајќи навремени и точни информации за сите општински проекти и активности. Таа нагласи дека учеството на ПР тимот во овие проекти е од суштинско значење, бидејќи тоа им овозможува да ги пренесат најважните информации директно до граѓаните.

Во текот на интервјуто, Цветанка говореше за професионалноста на ПР тимот и нивната посветеност кон обезбедување на квалитетна комуникација. Таа истакна дека транспарентноста и објективноста се основни принципи во нивната работа, и дека тие се стремат кон постојано подобрување и усовршување на своите методи на комуникација.

Погледнете го видеото за да дознаете повеќе за напорите на Општина Битола за подобрување на информирањето и вклученоста на граѓаните, како и за улогата на ПР тимот во обезбедувањето на транспарентност и објективност во работењето на општината.

Слични Објави