ПИЈАНО КОНЦЕРТ

Вечерва 16.05. во 18 часот во фоајето на НУЦК „Марко Цепенков“- Прилеп ќе се одржи пијано концерт организиран од ООМУ „Ордан Михајлоски-Оцка“. На концертот ќе свират ученици од класите на проф. Христина Никоска-Тасеска- Прилеп и проф. Татјана Божиновска-Битола

Љубителите на класичната музика ќе имаат можност да слушнат единаесет ученици, а ќе изведуваат композиции од Бах, Шмит, Ибер, Бургмилер и други композитори.

Како и секогаш кога станува збор за концертите на музичкото училиште од Прилеп и овој пат не очекува вистинско уживање.

Слични Објави