| | |

Крушевското небо – мека за светските параглајдеристи!

Денес Крушево покрај град на историја, култура, традиција станува светски центар за алтернативни форми на туризам!

Вистинска одржлива, привлечна, посакувана, но и една од трите светски примамливи дестинации за параглајдерство и змајарство.

Веќе е закажано европското првенство во 2025 година и светското првенсво за параглајдерство во 2026 година и уште десетина други мегународни и домашни настани од кои Крушево живее преку целата година.

Крушево денес е подготвено за престојните меѓународни и национални првенства!

Денес работиме на ново полетиште преку кое се проширува понудата и драстично ќе се подобри локалната економија.

Крушево покрај град на историја, култура, традиција станува светски центар за алтернативни форми на туризам!

Напорот, заложбите, работата и упорноста се исплати, добивме полетиште од светски рамки!!!

Денес сите сме горди како крушевчани на она што го постигнавме и направивме, а тоа е комплетна функционална целина ,,Мечкин Камен”! – стои во Фб објавата од Градоначалникот на Крушево Томе Христоски

Слични Објави