КАЛАЈЏИЕВ: НИЕ ОЧЕКУВАВМЕ ДЕКА ЌЕ СЕ ОСТАВИ НЕКОЈ ПРОСТОР ЗА БРЕИНСТОРМИНГ

„Ова што моментално е во тек, тешко и да може да се именува со збор, реформи. Ние очекувавме дека ќе се остави некој простор за бреинсторминг, да се побараат лекови за таа сериозна болест на нашето судство, која што е на некој начин, метастазирана, претпоставувам“ – вели Гордан Калајџиев.

Изјавата на Калајџиев е дел од панелот: Реформски бенч-мракови: Дали имаме реформи и зошто не?, кој е активност во склоп на проектот на АГТИС, „Детски болести на демократијата“, поддржан и финансиран од НЕД.

Погледнете повеќе на видеото.

Слични Објави

Напишете коментар