Амбасадорот на Република Австрија Мартин Памер во посета на Прилеп

Денес Н.Е. Амбасадорот на Република Австрија во Македонија, господинот Мартин Памер беше во посета на Прилеп.

Заследете нѐ на Facebook и први дознавајте за новостите.


При посетата беа остварени средби со градоначалникот Борче Јовчески, „На средбата имавме прилика да го запознаеме почитуваниот Амбасадор за актуелната ситуација во нашата општина, како и за можностите со кои располагаме, за природните богатства, за туристичките и стопанските потенцијали кои ги нудиме како општина Прилеп и за тоа каде би можеле да ја насочиме нашата идна соработка“ .

Заедно го посетивме Манастирскиот комплекс Свети Архангел Михаил во Варош и ја презентиравме убавината на старата архитектура, богатството на икони и фрески и импресивната глетка на Пелагонија.

Исто така го посетивме и Музејот на тутун во Прилеп, кој што претставува Музеј на приказни. Во Прилеп тутунот е повеќе од растение, тој е културен и социјален феномен, а нашиот Музеј за тутун е втор по големина и значење во Европа.

Воспоставувањето на дипломатски односи на нашата Локална самоуправа и вмрежувањето со амбасадите во Република Македонија сигурен сум дека ќе има позитивно влијание за нашиот Прилеп!„ истакна Јовчески

Слични Објави