|

30 Mај Светски ден на МС

Подигнување на свеста, се додека не најдеме лек за мултиплекс склероза

Светскиот ден на МС беше инициран во 2009 година од страна на Меѓународната федерација за мултиплекс склероза (MSIF) и нејзините глобални членови, кои го вклучуваат и Националното здружение за МС. Тој обединува поединци и организации од целиот свет за да ја подигне свеста и да не приближи до свет без МС. Заедно допревме до стотици илјади луѓе ширум светот, со кампањи кои се фокусираат на различна тема на секои неколку години. MSIF обезбедува пакет со алатки со бесплатни ресурси за да им помогне на сите да учествуваат во Светскиот ден на МС. Секој може да ги користи овие алатки или да направи свои. Со нив, можете да фрлите светлина на нашите напори и да создадете позитивни промени во животот на повеќе од 2,8 милиони луѓе ширум светот кои живеат со МС.

Слични Објави