|

Учествувајте на петтата форумска сесија во Општина Прилеп

Можеби ќе ви личи на партиска активност, но НЕ Е!

Заследете нѐ на Facebook и први дознавајте за новостите.


Учествувајте на последователната (петта) форумска сесија организирана од Општина Прилеп која ќе се одржи на 28.03.2024 година со почеток од 11:00 часот, во просториите на Општина Прилеп, во Големата сала на Советот на Општина Прилеп.

На оваа форумска сесија пред учесниците ќе бидат презентирани резултатите од спроведените активности во рамки на процесот и имплементираниот проект како дел од грантовата шема, кој беше предложен, изработен и одбран од учесниците на форумот.

Настанот е во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети –фаза 2“ кој го реализираат Швајцарската Влада, Министерството за локална самоуправа, Програмата за развој на Обединети нации – УНДП и партнерските општини.

Aктивно учество од страна на граѓаните, претставници од невладиниот сектор, бизнис заедницата и од институции на форумските сесии придонесува за успешна реализација на форумскиот процес и реализација на избраниот проект.

Слични Објави