Телма ТВ: Ветингот за судиите – забранет од меѓународната заедница

Дека реформите се спроведуваат за да се вработат повеќе луѓе во државна администрација, покажало и истражувањето на организацијата АГТИС наречено детските болести за демократијата. Повеќе од половина испитани граѓани сметале дека реформи се прават за поголеми давачки или за повеќе вработени административци.

Повеќе граѓани односно 71 процент од испитанитиците во анкетатат на АГТИС сметаат дека реформите се прават заради членство во ЕУ и НАТО, а само 54 проценти граѓани сметаат дека реформите се за подобар живот.

Погледнете повеќе на видеото.

Слични Објави

Напишете коментар