Сефер Тахири: Дали требаше реформите да бидат вакви?

27 министри, како заложба за мала и ефикасна администрација; дуплирани институции со недефинирани надлежности, судир на ингеренции и преклопување на работата; неоперативност на најважните мониторинг институции; рамковни вработувања за седење дома, земање плати, иако се во странство, а тие, кои се овде можат да бираат каде сакале да работат.
„Кај нас едно се декларира, друго се прави, од „Рамковниот договор“, до лустрацијата“ , констатира Сефер Тахири на експертскиот панел
„Судбината на реформите во време на политичка криза“ во организација на АГТИС, дел од проектот „Детски болести на демократијата“.

Повеќе на видеото.

Слични Објави

Напишете коментар