|

Национален фолклорен фестивал “ВЕЛИГДЕНСКИ ФОЛКЛОРНИ СРЕДБИ” Демир Хисар 2024

 Во недела 28.04.2024 година во 12:00 часот на  Градскиот плоштад ќе се одржи Националниот фестивал “ВЕЛИГДЕНСКИ ФОЛКЛОРНИ СРЕДБИ” Демир Хисар 2024

На фестивал ќе учествуваат:  КУД “ИЛИНДЕН” Битола, КУД “БИСЕР” Кичево, КУД “ЃЕРДАН ОД БИСЕРИ” Охрид,  КУД “ИЛИНДЕН” Демир Хисар

Фестивалот е во организација на Дом на културата “Илинден” Демир Хисар со поддршка на Општина Демир Хисар и Министерство за култура

Слични Објави