Детски болести на советите за реформи, а никаде пеницилин

МИРЈАНА НАЈЧЕВСКА 

„Сè започна со потребата од длабоки, суштински и сеопфатни реформи во две клучни области: правосудството и администрацијата. Тие се две „црни дупки“ кои ни останаа во наследство од претходната владејачка структура и без чие разрешување не може да се адресираат ниту корупцијата, ниту владеењето на правото ниту, пак, да се овозможи ефикасно и одговорно функционирање на државата. За двете области беа формирани совети за реформа.


Навистина не знам која била идејата на Владата при формирањето на овие совети и што очекувале од нив, бидејќи тоа никаде не беше напишано и обзнането. “
Прочитајте повеќе на следниот линк.

Слични Објави

Напишете коментар