|

За успешни стратегии треба да бидат вклучени граѓаните и експертите од општините

Овилера Димитровска на работилницата „Будење на заспаниот џин“ потенцираше дека покрај постојаната едукација на општинскиот тим мора да биде едуциран и градоначалникот со својот тим при подготовката на изборните програми со цел да бидат остварливи а не да останат само на хартија како предизборно ветување.

Посветениот и едуциран персонал, раководителите, градоначалникот (без разлика од која политичка партија доаѓа) заедно со граѓаните ќе ги направат плановите и стратегиите остварливи.

Погледнете го видеото со целиот говор од Овилера Димитровска.

Слични Објави