|

Велосипедска тура Timeless trail Tour – Новаци 08.06.2024

Покана до сите жители, рекреативци и вљубеници во велосипедизмот, се со цел промовирање на здрави животни навики и подигање на свеста за важноста на користењето на велосипедите, општина Новаци ги поканува да земат учество на Велосипедската тура Timeless trail Tour – Новаци.

Предвидено е велосипедската тура да започне во 9:00 часот од пред општинската зграда во с.Новаци, а да заврши во рекрeативниот парк Коњарка, каде ќе има забава со DJ и кетеринг (храна и пијалок за сите учесници).

Должината на тура е 25 км и е релативно лесна за возење, речиси цел пат е асфалтиран. Ќе се обезбеди вода и чоколадни барови за сите учесници во текот на турата, а ќе се посетат и неколку културно-историски локации.

Исто така, за учесниците од Битола и околијата ќе се обезбеди превоз до Новаци и потоа од Коњарка до Битола, секако, на тие што ќе им биде потребен.

За дополнителни информации и пријавување на 047/20 30 60 или на email: opstina@opstinanovaci.gov.mk.

Слични Објави