|

Сите на велосипед!

Во петок, на 24 Мај, Општина Прилеп организира настан насловен “Сите на велосипед”. Овој настан е дел од иницијативата за промовирање на здрави животни навики и подигање на свеста за важноста на користењето на велосипеди како алтернативно превозно средство.

Стартот на настанот е предвиден за 12 часот пред “Рекламте”. Сите граѓани се поканети да учествуваат, без разлика на возраста или нивото на физичка подготвеност. Учесниците ќе имаат можност да уживаат во организирана велосипедска тура низ Прилеп, која ќе опфати неколку клучни точки во градот.

Организаторите ја истакнуваат важноста на ваквите активности за подобрување на квалитетот на животот во заедницата и за намалување на загадувањето. Тие апелираат до сите учесници да дојдат навреме и да ги следат безбедносните мерки за време на настанот.

Прилепчани со нетрпение го очекуваат овој настан кој ветува многу забава и позитивна енергија за сите учесници.

Слични Објави