| |

Учениците од Општина Долнени го Одржаа „Генералка Викенд“

Општина Долнени минатата седмица ја одржа еко-акцијата „Генералка Викенд“, која привлече голем број ученици од локалните училишта. Целта на оваа акција беше подигнување на еколошката свест и чистење на јавните простори.

Акцијата се одвиваше на неколку локации низ општината, каде учениците собираа отпадоци и го средуваа зеленилото. Според фотографиите објавени од настанот, младите еко-активисти покажаа голема посветеност и ентузијазам, со што дадоа одличен пример за своите врсници и пошироката заедница.

„Генералка Викенд“ е дел од континуираните напори на Општина Долнени за зачувување на животната средина и подобрување на квалитетот на животот на своите жители. Акциите од ваков тип не само што придонесуваат за почиста средина, туку и ги поттикнуваат младите да се вклучат активно во еколошките активности и да развијат одговорност кон природата.

Слични Објави