| |

Изложба на фотографии од конкурсот „Прочка 2024“ во Прилеп

Вечерва,  во ликовната галерија на НУЦК “Марко Цепенков” – Прилеп беше отворена изложба на фотографии со тема „Прочка 2024“, на која се претставени дел од фотографиите пријавени од конкурсот организиран од страна на Национална Фото Унија на Македонија, а со поддршка и во соработка со Општина Прилеп.

На изложбата се претставени избрани 37 фотографии, меѓу кои и трите наградени, а беа врачени и сертификатите на добитниците. На конкурсот се пријавиле околу 30 учесници, најголем број од Скопје, Битола, Куманово и Прилеп, кои испратиле околу 80 до 90 фотографии.

Но, да оставиме сликите да го раскажат остатокот од приказната.

Слични Објави