Бесплатен влез во сите музеи низ државава- 18 Мај Меѓународен ден на Музеите

Денес 18ти Мај, Бесплатен влез во сите музеи низ државава.

„Музеи за едукација и истражување“ е мотото под кое годинава ќе се одбележи МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МУЗЕИТЕ, 18 Мај, датум кој музејските институции низ светот со разновидни активности го одбележуваат од 1977 година.

Во чест на овој ден, сите поставки на НУ Завод и Музеј-Прилеп ќе бидат отворени од 10 до 17 часот.

Слични Објави