|

Меморијален турнир во фудбал во чест на Тоше Проески

Од 31.05 до 02.06.2024 по 14ти пат ќе се одржи Меморијалниот турнир во фудбал во чест на Тоше Проески.

На 1 јуни (сабота), во Крушево ќе се одржи Меморијалниот турнир во фудбал во чест на Тоше Проески, гостин ќе биде заменик градоначалникот на Нова Градишка од Р.Хрватска, Борислав Видошиќ.

Пристигнувањето на делегацијата и фудбалската екипа од Нова Градишка, Р.Хрватска е на 31 мај.

на 1 јуни со почеток во 10:00 часот ќе започне турнирот во спортската сала „Војвода Ѓорѓи Стојанов“, на 2 јуни ќе положиме цвеќе на вечното почивалиште на Тоше и ќе ја посетиме спомен куќата. стои во објавата од градоначалникот Томе Христоски.

Општина Крушево е генерален покровител и домаќин на овој важен и голем настан.

Слични Објави