Изгледа сме многу богати, или…

Денес во Прилеп 12:00 часот – сонце, температура над 20 степени и над 30 коли наредени чекаќи го зеленото светло, а скоро во сите само возач.

Се прашувам:

  • дали сме многу богати како народ, ама сепак се жалиме цело време и кукаме дека е безпарица,
  • дали е ниско и примитивно да се вози велосипед,
  • дали немаме добар јавен превоз,
  • дали сме мрзливи и не сакаме да пешачиме,
  • дали….

Видување на денешната собрајќајна ситуација од страна на Мартина, комунити репортерка на ОТВ.

Слични Објави