|

Дали се подобрува соработката на централната и локалните власти?

Демократијата подразбира кохабитација (соживот) на централната и локалната власт, без оглед дали се работи за власт на една, или друга гарнитура и политичка опција, што е регулирано со многу закони. Порано се велеше дека е добро едната и другата власт да се од иста партија, за да постои таква заедничка работа и заеднички цели, но граѓаните скоро никогаш не мислат така. Потребно е властите да си ја работат работата, затоа што, воспротивно, тоа негативно се одразува на граѓаните.

Заследете нѐ на Facebook и први дознавајте за новостите.


Сведоци сме дека минатата година општините имаа големи проблеми со централните власти (не само владата, туку и другите институции) на многу полиња, па се надевавме дека тоа ќе се разреши, но не е така.

Еве едно интервју, снимено од младите известувачи на заедницата, кон крајот на минатата година, па сами оценете дали нештата се менуваат.

Слични Објави