|

Започна Изградбата на Новиот Противпожарен Дом во Битола

Минатата седмица, по расчистувањето на теренот на стариот и руиниран магацински простор во старата касарна во Битола, беше поставен камен-темелникот на новиот противпожарен дом.

Изградбата на новиот објект, кој е од големо значење за Битола и околните општини Новаци и Могила, официјално започна. Ова ново здание, со површина од 1600 квадратни метри, се очекува да биде завршено до карабина до крајот на годинава.

Слични Објави