|

Учениците од СОУ „Цар Самоил“ – Ресен со бројни награди од државниот натпревар по Биологија

Сите ученици учесници на 11 Државен натпревар по Биологија одржан на 18.05.2024 година на ПМФ во Скопје под менторство на проф. Славица Божиноваги постигнаа следниве резултати:

Прва година

  • Марија Марјановиќ- 1 награда
  • Кирил Китевски – 3 награда

Втора година

  • Давид Поповски – 2 награда
  • Марта Арсовска – 3 награда
  • Марија Милошевска- 3 награда
  • Христијан Георгиевски- 3 награда
  • Виолета Павловска- 3 награда
  • Јана Марковска- 3 награда

Трета година

  • Андреа Соколевска- 2 награда

На сите ученици им го честитаме успехот со желби за уште поголеми успеси во иднина!

Слични Објави