| |

Отворен повик за технички илустрации – сите млади од Пелагонија на возраст од 15 до 35 години да учествуваат во оваа возбудлива можност

Почитувани,

Младински културен центар – Битола објави отворен повик за технички илустрации кој се фокусира на различните аспекти на производството, дистрибуцијата, складирањето и искористувањето на енергијата насловен како „Нова енергетска визија за Битола“. Повикот ја слави врската помеѓу уметноста и науката со прикажување на технички илустрации кои фрлаат светло на фасцинантниот свет на енергијата. Од обновливи извори до врвни технологии за складирање, овој повик има за цел да инспирира креативност и да промовира свест за практиките за одржлива енергија.

Кој може да се пријави?

Ги покануваме учениците, студентите и сите млади на возраст од 15 до 35 години да учествуваат во оваа возбудлива можност. Создадете визуелни претстави кои ја доловуваат суштината на енергијата ‒ од нејзиното создавање до нејзиното влијание врз нашиот секојдневен живот. Без разлика дали сте млад и надежен уметник, научен и технички ентузијаст или и двете, ова е вашата шанса да придонесете за значаен дијалог во пошироката заедница.

Награди

  • Најдобрите записи ќе бидат прикажани на изложбата „Нова енергетска визија“ на 10.6.2024 во Europe House Bitola.
  • Прва награда на конкурсот во износ од 6000 денари.
  • Сертификати за учество за сите избрани уметници.
  • На изложбата ќе бидат претставени 20 избрани илустрации.
  • За наградите ќе одлучува жири комисија.

Крајниот рок за поднесување е 06.06.2024 година (четврток) до 15 часот.

Во свет кој сè повеќе се потпира на одржливи енергетски решенија, визуелното претставување на техничките концепти игра клучна улога во подобрувањето на разбирањето и вклучувањето на јавноста. Овој повик има за цел да ја искористи креативноста и талентот на учениците и младите луѓе за да ги илустрира клучните аспекти на енергетските технологии, системи и нивните влијанија.

Слични Објави