Одбележување на 121 година од смртта на Гоце Делчев и 112 години од смртта на прилепчанецот Пере Тошев!

Делегации од Општина Прилеп, Советот на Општина Прилеп, основните и средните училишта, здруженија и политички партии, по овој повод – Одбележување на 121 година од смртта на Гоце Делчев и 112 години од смртта на прилепчанецот Пере Тошев, македонски револуционери и национални херои, денес положија цвеќе и се поклонија пред спомен обележјата на македонските херои во знак на почит!

Основното општинско училиште ,,Гоце Делчев” од Прилеп го чествува својот патрон празник.

Фото: Општина Прилеп

Слични Објави