Планета против Пластика – Честит 22 Април

„Ден на Земјата“ е настан кој се случува на 22 Април да демонстрира поддршка за заштита на животната средина. Прв пат се одржал на 22 Април 1970 година. Денес влкчучува настани од целиот свет, координирани од EARTHDAY.ORG, каде учество земаат над 1 милијарда луѓе од 193 земји низ целиот свет. Темата на годинашното издание е „Планета против пластика“ (“Planet vs. Plastics.”). Следната 2025 година ќе биде 55та годишнина од „Ден на земјата“.

Слични Објави