„МАКЕДОНСКА ТРАДИЦИОНАЛНА СВАДБА“ – ДЕТСКИ МАСКЕНБАЛ во Демир Хисар

Денес, по повод 1. Април, „Денот на шегата“, импресивна организација од страна дечињата, воспитувачи и негувателки од Детска градинка „Втори Септември“, Демир Хисар.

Со развивање на детски џагор и креативна впечатлива маска со автентично македонско оро и песна, продефилираа низ градските улици, а на градскиот плоштад, во уникатната атмосфера, забавната манифестацијата имаа прилика да ја проследат родители и други присутни граѓани на Општина Демир Хисар.

Фото – Даниел Станојоски

Слични Објави