Александар Цветкоски во емисијата „Патот кон“ на АЛСАТ

Дали има или не правда во Македонија?

Ова е прашањето, а одговорот сите добро го знаеме, а за неговото постигнување широко се дебатира од Владата, опозицијата, експертите, додека граѓаните ги трпат последиците. Неодамна во очекување на почетокот на дебатата за законските измени во судските реформи и јавното обвинителство, судиите одлучија да ги зголемат своите плати за 35%, и тоа во време кога на другите вработени граѓани не им се зголемува платата ни за 1 %. Од друга страна, се појави и најновиот скандал со телефонското прислушкување на обвинителството. Зошто се случува ова и дали е нормално во една Европска држава да се инсталира таква опрема со систем за прислушкување?

Повеќе на видеото.

Слични Објави

Напишете коментар